TILL NATURUMS NYA HEMSIDA

En familj på promenad

Under morgonen tog jag en sväng i naturums område. Enstaka tornseglare svishade fortfarande i skyn. Pilfinkarna tjattrade i buskarna.

Jag svängde vänster, upp mot observationsplatsen och där stod familjen, lika förvånad som jag. Fasanfamiljen, en höna med sex kycklingar i sin första fjäderdräkt, verkade vara ute på en morgontur precis som jag. Hönan som var ett huvud längre än sina ungar, och hade längre stjärt, sprang snabbt in i buskaget till vänster. De flesta kycklingar följde med, men tyvärr sprang en eller två åt andra hållet. De tryckte bland kvistar och blad medan jag gick förbi. Jag fixade skattjakten och hörde samtidigt att hönan lockade på de bortsprungna familjemedlemmarna. Jag smög tillbaka och kunde se att familjen var återförenad. Tillsammans fortsatte de sin färd.

/ Linnea

(bilden är från ett annat tillfälle)

Foto: Pontus Dejenfelt